رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی حزب ندای ایرانیان در گفتو گو با ایسنا
برای رسیدن به شفافیت در جامعه نیازمند شفاف شدن رای نمایندگان هستیم
شیخمحمدی تصریح کرد: هنگامیکه کنترل عمومی مردم بر عملکرد نمایندهای از بین رفت، قطعاً زمینه ایجاد فساد شکلگرفته است. شفافیت رأی نمایندگان مجلس نیازمند عزم ملی و ارادهی جدی تمامی طیفهای سیاسی حاضر در مجلس جهت مبارزه قاطع با فساد و پاسخگو شدن مجلس میباشد.
محمدحسین شیخمحمدی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی حزب ندای ایرانیان اظهار کرد: حکمرانی خوب با مؤلفههایی مانند قانونمندی، مشارکت، مسئولیتپذیری، پاسخگویی و شفافیت تعریف میشود. مبارزه هدفمند با رانت و فساد، نیازمند ایجاد شفافیت در همه ساختارهاست، الزام مسئولین به پاسخگویی و شفافسازی عملکرد آنها، امکان هرگونه رانت و بهرهبرداری منفعت طلبانه از امکانات را به حداقل رسانده و بسترهای فساد را کاهش میدهد.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی به عنوان رکن اصلی قانونگذاری و نظارت، مهمترین نهادی است که باید پیشگام شفافیت باشد. وقتی این نهاد با شفافیت خود مخالفت میکند، چه انتظاری از سایر ارکان حاکمیتی داریم؟ مجلس مخالف شفافیت چگونه میتواند خواستار شفافیت و پاسخگویی سایر ارکان کشور شود؟ اگر دنبال پاسخگویی، شفافیت و اصلاحات اساسی در کشور هستیم، از اصلاح آییننامه داخلی مجلس و قواعد حاکم بر مجلس و الزام به آشکار شدن رأی نمایندگان در هر تصمیمی، آغاز کنیم.
شیخمحمدی سپس یادآور شد: بالا بردن نظارت بخش مهمی از فرایند مقابله با فساد است، هنگامیکه کنترل عمومی مردم بر عملکرد نمایندهای از بین رفت، قطعاً زمینه ایجاد فساد شکلگرفته است. در یک جامعه شفاف، مردم، احزاب، اتحادیهها، تشکلها و رسانهها باید از جزییات عملکرد یک نماینده مجلس اطلاع داشته باشند و هر زمان احساس کردند انحرافی رخداده است؛ آنها را مورد پرسش قرار دهند.
رئیس دفتر فرهنگی اجتماعی حزب ندا ادامه داد: مکانیسم مجلس شورای اسلامی باید به شکلی باشد که نماینده ما احساس کند در برابر هر رأی موافق، مخالف و ممتنعی که میدهند باید پاسخگو باشند. مردم حقدارند مطلع باشند که رأی نمایندگان آنها، به طرحها، لوایح و مصوبات مجلس چه رنگی است؟ در تصمیمات حساس مجلس هر نماینده چه رأیی داده است؟ چرا نماینده مجلس ما علاقه دارد در ابهام کامل، به مصوبات و قوانین رأی دهد و با «شفافیت آرای نمایندگان» مخالفت میکند؟ در حال حاضر مردم باید از قوانینی تبعیت کنند که در فضایی کاملاً غیر شفاف و مبهم تصویبشده است. بر همین اساس، نتایجی چون تسهیل زد و بند و رانتخواری، عدم پاسخگویی، فرسایش سرمایه اجتماعی و اعتماد زدایی، ناکارآمدی تصمیمگیری طی این سالها به همراه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان، موجب ارتقای اعتماد مردم، کاهش فرصتطلبی های سیاسی برخی نمایندگان مجلس، مطالبه گری بهتر شهروندان و نهادهای مدنی، افزایش عقلانیت و کارآمدی در تصمیمگیری ها، کاهش مدنظر قرار دادن منافع شخصی و پاسخگو کردن نمایندگان در مقابل آرای آنها میشود. مخالفت مجلس با فوریت طرح «شفافیت آرای نمایندگان» شرمآور بود.
شیخمحمدی در پایان تصریح کرد: شفافیت رأی نمایندگان مجلس نیازمند عزم ملی و ارادهی جدی تمامی طیفهای سیاسی حاضر در مجلس جهت مبارزه قاطع با فساد و پاسخگوی شدن مجلس میباشد. تا زمانی که این عزم ملی و ارادهی سیاسی تحقق نیابد، تدوین و به رأی گذاشتن این طرحها بینتیجه خواهد بود.