اشکان مجللی در گفت و گو با ندای ایرانیان:
سفر رئیسی به پکن در حالی بود هنوز چینی ها مواضع ضد ایرانی شان را جبران نکرده بودند / به رغم عدم عذرخواهی پکن از تهران، رئیسی حتی به چینی ها امتیاز هم داد! / خروجی سفر رئیسی کاملاً مبهم و با توجه به رفتار چین در امارات و عربستان، خود محل سوال است
اشکان مجللی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درباره دستاورد سفر رئیسی به چین به پایگاه اطلاع رسانی حزب ندای ایرانیان گفت: قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در دولت قبل تصویب شده بود اما چین به دلیل همه گیری کرونا و تحریم ایران تن به اجرای این قرارداد نمی داد. سفر رئیسی به پکن هم به همین دلیل صورت گرفته بود تا توافق ۲۵ ساله تهران- پکن دوباره اجرا شود.
وی ادامه داد: سفر رئیسی به چین در شرایطی روی داد که طی هفته های اخیر شی جین پینگ، رئیس جمهورچین به امارات وعربستان سفر کرده بود؛ او در بیانه مشترک با عربستان از جزایرسه گانه ایران به عنوان جزایرخلیج عرب نام برده و مالکیت ایران بر جزایر سه گانه را زیر سوال برده بود! این موضع ضد ایرانی چین در قبال تهران، واکنش و انتقادات گسترده ای در پی داشت تا جایی که محافل داخلی خواستارعذرخواهی و جبران رئیس جمهور چین می شوند اما با این وجود پکن حتی حاضر به یک عذرخواهی ساده هم از تهران نشد و رئیسی نیز در چنین شرایطی برای سفر به چین اقدام کرد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با اشاره به اینکه در سفر رئیسی به چین قطعنامه ای تنظیم شد که تا در آن، ایران حاکمیت این کشوربر تایوان را به رسمیت بشناسد، گفت: در حالیکه هنوز اقدام چین در قبال تهران برای زیرسوال بردن مالکیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس «ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک» جبران نشده بود و از سویی اجرای قرارداد ۲۵ ساله پکن و تهران، همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد؛ رئیسی به چینی ها در این قطعنامه امتیازهم داد!
وی افزود: گزارش ها در رابطه با سفر رئیسی به چین چندان واضح نیست. زیرا بازهم بر همان همکاری ۲۵ ساله تاکید می شود؛ در گزارش ها و خبرهای موجود؛ آمده است که چین تاکید کرده ایران باید به برجام بازگردد و با وجود این تحریم ها نمی توان همکاری ۲۵ ساله را به مرحله اجرا در آورد.
مجللی در پایان با بیان اینکه برجام نیز همچنان پا در هواست و معلوم نیست چه آینده ای پیش روی برنامه جامع اقدام مشترک است؛ اظهار کرد: به دلیل اعمال و تشدید تحریم ها علیه کشورمان، نفت از ایران خریداری می شود اما در مقابل پولی به تهران پرداخت نمی شود و یا حتی کالایی هم در ازای آن دریافت نمی گردد؛ چینی ها نیز در چنین شرایطی تن به اجرای قرارداد ۲۵ ساله شان با ایران نمی دهند. بنابراین خروجی سفر رئیسی به چین کاملاً مبهم است و با توجه به مواضع ضد ایرانی رئیس جمهور چین علیه تهران در امارات و عربستان و عدم عذرخواهی این کشور، سفر رئیس دولت سیزدهم به پکن خود محل سوال است.