عطا طهرانچی، رییس شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان :

شاخه جوانان متور محرک فعالیت سیاسی است / باید با مردم سخن بگوییم

۳۰ تیر ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۶ کد : ۱۲۴ اخبار مهم
شاخه جوانان به لحاظ اقتضائات سنی و ایده‌­های نو می­تواند موتور محرکه هر مجموعه‌­ای از جمله در فعالیت‌­های سیاسی و حزبی باشد.
شاخه جوانان متور محرک فعالیت سیاسی است / باید با مردم سخن بگوییم

در هفته‌ای که گذشت شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با پیشنهاد معاون اجرایی موافقت کرد و عطا طهرانچی به عنوان رییس شاخه جوان حزب معرفی شد. در گفت‌وگویی که در ادامه می‌خوانید به برنامه‌ها و اولویت‌های شاخه جوانان در دوره جدید پرداختیم.

چه تفاوتی را در دوره جدید شاخه جوانان شاهد خواهیم بود؟

- شاخه جوانان به لحاظ اقتضائات سنی و ایده‌‌های نو می‌تواند موتور محرکه هر مجموعه‌‌ای از جمله در فعالیت‌‌های سیاسی و حزبی باشد. معتقدم این توان جوانی با رعایت اصول و الزاماتی در مسیری کارآمد به ثمر خواهد نشست. در نتیجه، در دوره جدید فعالیت‌‌ها تمرکز بر سه محور استوار خواهد بود.

این موضوعات چیست؟

- ابتدا اتخاذ رویکرد تعاملی با تکیه بر اشتراکات و تلاش در جهت اجماع‌‌سازی با نهاد‌های درون حزبی و برون حزبی. شاخه جوانان نه تنها نباید محل مناقشات بی‌حاصل شود که باید کمک کند تنازعات را به اختلاف و اختلافات را به تفاوت در دیدگاه‌ها کاهش دهد و زمینۀ مناسبی برای تضارب آرا پدید آورد. حال برای رسیدن به زمینه این گفت‌و‌گوهای مسالمت آمیز چه می‌‌شود کرد؟ این موضوع دوم دستور کار دوره جدید فعالیت‌‌های ما خواهد بود.

موضوع دوم؟

- کار مهم ما در این دوره تولید اسنادی است که در آن دغدغه‌‌های جوانان و پیشنهادات آنان به شکلی مدون گنجانده شود. ما به عنوان مجموع‌ه‌ای حزبی باید در حوزه‌‌های مختلف سیاست‌‌گذاری حرف داشته باشیم. یکی از مهمترین این حوزه‌ها مسائل و مطالبات و پیشنهادات جوانان است. ما برای شروع یک فرآیند گفت‌و‌گوی سازنده، هدف‌دار و مسالمت جویانه با جامعه مخاطب خود از مردم گرفته تا حاکمیت، اول باید به شکلی شفاف، مدون و بدون تعارف بدانیم حرفمان چیست؟ این راهی است که ما به بخش‌‌های دیگر حزب و نیز دیگر احزاب و گروه‌‌های اجتماعی هم پیشنهاد می‌‌کنیم. اینکه بعد از چهل سال این حق مردم است که بدانند دقیقاً نقاط اشتراک یا افتراق گروه‌‌ها و جریانات سیاسی چیست؟ مثلاً حزب ندای ایرانیان در حوزه جوانان چه اولویت‌‌هایی دارد و رویکرد و راه‌‌حل‌هایش در هر کدام از این حوزه‌‌ها چیست؟ احزاب دیگر در این حوزه چه می‌گویند؟ آن وقت می‌شود دیالوگ را برقرار کرد. گفت و شنید. قانع کرد یا قانع شد. به نظرم این مسیر عقلانی شفاف کردن مسائل، دقیق و علمی کردن نگرش‌‌ها و پخته‌ کردن راه‌‌حل‌ها در هر جامعه است. بگذارید اشاره کنم که به باورم گرچه دموکراسی بهترین شیوه‌ای است که تا به حال بشر برای حل و فصل اداره امور عمومی پایه گذاشته، امّا دموکراسی هم اگر خالی از الزاماتی از جمله گفت‌وگوی همدلانه انتقادی در همه سطوح و لایه‌های اجتماعی با شیوه‌های عقلانی شود، ابتر خواهد ماند. این وظیفه ذاتی و حیاتی احزاب است که بگوید چه مسائلی برای‌شان اولویت دارد و چگونه به آن می‌نگرند و راه‌حل‌شان برای آن مسائل چیست؟ اگر بتوانیم بر این دسته از فعالیت‌ها متمرکز شویم دیگر مجالی برای منازعات بی‌ثمر نمی‌ماند. حال می‌رسیم به موضوع سوم که اولویت‌ها و نگرش و راه‌کار‌های ما چیست؟

 

چگونه این اولویت‌ها و راه‌کار‌ها را تدوین می‌نمایید؟

- برای این امر ابتدا لازم است شاخه جوانان فرصتی فراهم کند که همه جوانان و صاحب‌نظران غیر جوان این حوزه در حزب حرف و نظر خود را بتوانند منعکس نمایند. درهای شاخه جوانان از اکنون به روی همه جوانان حزب باز است. هیچکس نباید حس کند از این امر مستثنی شده و صدا و نظرش شنیده نمی‌شود. ما باید این حس تبعیض که فلانی عضو شاخه جوانان است و من بیرون مانده ام و دیگر دیده نخواهم شد را از بین ببریم. من نه تنها معتقدم باید درهای شاخه جوانان را به روی همه جوانان باز گذارد که دست همه جوانان حزب را از متولدین سال‌های آخر دهه ۶۰ تا جوانان دهه ۷۰ و حتی ۸۰ برای کمک در ایجاد شاخه جوانانی با ساخت و رویکرد جدید به گرمی می‌فشارم و به کمک و حمایت تک‌تک‌شان در این راه سخت نیازمندم.

در نتیجه تعیین اولویت‌‌ها، نگرش‌‌ها و راه‌‌حل‌ها با مشارکت همه جوانان و صاحب‌نظران غیر جوان این حوزه در حزب توسط شاخه جوانان مرکز جمع‌‌آوری و تدوین خواهد شد و با هماهنگی با کمیسیون مطالعات راهبردی و دفتر سیاسی حزب در مناسب‌ت‌های خاص (حداقل سالی دو بار) تحت عنوان «سند جوانان» حزب منتشر خواهد شد. ویژگی این سند این است که پویاست و اولین نسخه‌‌های آن در حقیقت پایه‌‌ای است که بنای روی آن هر زمان در آینده مبتنی بر مقتضیات قابل اصلاح و مرمت است. ما سندی منتشر نمی‌‌کنیم که تنها یک ورژن یا نسخه داشته باشد و لاغیر. بلکه باید سندی پویا تهیه شود تا آیندگان نیز بتوانند نقطه‌ن ظرات و دیدگاه‌‌های خود را در آن لحاظ نمایند. این سند شامل توصیف وضع موجود، توضیح وضع مطلوب، موانع و امکانات، تهدیدها و فرصت‌ها و راهکارهای اجرایی پیشنهادی خواهد بود.

چه برنامه‌‌های اجرایی در پیش دارید و نقش شاخه‌‌های جوانان شعب در این راستا چیست؟

- اولاً بر این باورم شاخه جوانان مرکز و همه نهادها مرکزی حزب باید پای خود را از فعالیت‌‌های اجرایی بیرون کشند و به نقش صحیح سیاست‌گذاری و نظارت خود برگردند. در مدت فعالیت شاخه جوانان در دوره آتی هیچ فعالیت اجرایی توسط جوانان مرکز انجام نخواهد شد. ما پیشنهادات خود را به سرعت و شفاف منتشر خواهیم کرد تا در راستای رویکرد جدید شاخه مرکز، برای شاخه‌‌های استان‌‌ها زمینه فعالیت‌‌هایشان بیش از پیش آن‌ها فراهم شود و حمایت و نظارت و تشویق شاخه مرکز هم در کنارشان خواهد بود.

در فعالیت‌های اجرایی که به شاخه جوانان استان‌‌ها پیشنهاد خواهد شد، رویکرد سیاست‌‌ورزی فرهنگی و اجتماعی برای پیوند خوردن با بخش‌‌های مختلف جوانان حتی جوانان غیرسیاسی در اولویت خواهد بود. باید پذیرفت اتفاقات ماه‌‌ها و سال‌‌های اخیر بخش بزرگی از جوانان را سیاست زده کرده و یا حداقل از فعالیت‌های سیاسی له یا علیه گروه‌های شناسنامه‌ دار بر حذر داشته است. همیشه فاصله زمینه سؤتفاهمات است. در حال حاضر، عدم باور بخش بزرگی از مسئولین به توانمندی‌های جامعه و نیز بی‌اعتمادی مردم به مدیران و مسئولین و حتی فعالین سیاسی ناشی از همین فاصله است.

حال وظیفه ماست که پیش مردم رویم و از اتاق‌های خود خارج شویم و از برگزاری نشست‌‌های محدود چندنفره بی‌حاصل دوری گزینیم. باید با مردم سخن گفت. مردم نه فقط از مسئولین که از فعالین سیاسی هم می‌خواهند تا با آنان سخن بگویند و اساساً تحت عنوان حقوقی خود بدون تعارف و تشریفات در جامعه دیده شوند. حرف و سخنی تازه بگویند و راه‌کاری برای حل مشکلات آنان در منظر و مرعای مردم بیابند. ما فقط نباید مردم را محرم بدانیم بلکه باید به پیش آنان رویم و بگوییم چگونه می‌اندیشیم و چرا؟ و آنان را قانع کنیم. این رویکرد جدید ما در فعالیت‌های اجرایی خواهد بود که توسط شاخه‌های استانی و با حمایت و نظارت شاخه مرکز انجام خواهد شد.

کلید واژه ها: شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان معاونت اجرائی حزب ندای ایرانیان شورای مرکزی