مجتبی حسینخانی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان بیان کرد
نخستین ایستگاه اختلافی اصولگرایان، انتخاب رییس مجلس است
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه منتخبان مجلس یازدهم متکثر و با اختلافات و مرزبندیهای مختلفی هستند، اظهار داشت: به نظر می رسد نخستین ایستگاه اختلافی طیفهای مختلف اصولگرا در انتخاب هیات رییسه بروز میکند و هر یک از این طیفها که به ظاهر در زیر چتر لیست واحدی جمع شدهاند از زیر این چتر خارج خواهند شد.
وی در این باره که معدود اصلاحطلبان مجلس یازدهم چه نقشی خواهند داشت، گفت: اصلاحطلبان مجلس یازدهم در بهترین حالت میان ۲۰ تا ۲۵ نفر هستند، اما این اقلیت میتوانند همچنین میتوانند اثرگذار باشند.
عامل مهم در نقشآفرینی اصلاحطلبان مجلس یازدهم ریاست فراکسیون است
حسینخانی یادآورشد: در مجلس دهم هم تعداد واقعی اصلاحطلبان ۶۰ الی ۷۰ نفر بود که در صورت وجود مدیریت مناسب میتوانست به همراه سایر اعضای فراکسیون امید تاثیرگذاری مناسبی داشته باشد که تا حدود زیادی این امر محقق نشد. بنابراین برای اقلیت مجلس یازدهم هم عنصر ریاست فراکسیون نقش موتور محرکه را ایفا میکند.
وی درباره تعامل مجلس یازدهم با دولت دوازدهم هم اظهارداشت: با توجه به اینکه کمتر از یک سال به پایان کار دولت دوم حسن روحانی مانده است، چالشهای مجلس و دولت را بسیار کم پیشبینی میکنم، از طرف دیگر طیفهای مختلف اصولگرا به اشکال مختلفی با دولت تعامل خواهند داشت و این تکثر خود عاملی میشود که کفه ترازو به نفع دولت سنگینتر شود.
اصلاحات نیازمند اصلاح از درون است
حسینخانی درباره استعفای موسوی لاری از شورای عالی سیاستگذاری و آینده اصلاحطلبان گفت: شورایعالی سیاستگذاری یک مجموعه با کارکرد انتخاباتی بود و برای فردای انتخابات هیچ برنامه عملیاتی نداشت. با انتخابات مجلس یازدهم شاهد پایان همان کارکرد تعریف شده بودیم. پس اصولاً شورای عالی مجموعهای است که عمر آن پایان یافته است.
این فعال اصلاحطلب افزود: یکی از ضعفهای اصلی این شورا حضور افراد حقیقی بود که در ساز و کار روشنی به این مجموعه نپیوسته بودند. مجموعه جایگزین شورایعالی باید از احزاب مقتدر جریان اصلاحات معتقد به پیشرفت کشور و توجه به مردم شکل گیرد و مسئولیت عملکرد اعضای خود را در مناصب انتصابی و انتخابی به عهده بگیرد.
حسینخانی ادامه داد: وقتی مجموعه به افراد غیرحزبی توجه میکند همه افراد سعی میکنند از احزاب منفک شوند و با اتصال به تک چهرهها در مجموعه پیشرفت کنند. این اتصال و نزدیکی میتواند رابطه مرید و مرادی و یا روابط نسبی و سببی باشد.
وی با اشاره به انتخابات بعدی ریاست جمهوری عنوان کرد: جریان اصلاحات نیازمند بازنگری اساسی و اصلاح از درون است. از اصلیترین محورهای این بازنگری باید بررسی عملکرد و شناخت نقاط ضعف و قوت خود در دو دهه اخیر، پررنگ کردن توجه به مردم و خواستههای اقتصادی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی مردم و حذف برخی افراد مسالهدار از مجموعه باشد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان تاکید کرد: در صورت وقوع این بازنگری میتوان به حضور در انتخابات بعدی ریاست جمهوری امیدوار بود.