در جلسه شورای سیاست‌گذاری حزب ندای ایرانیان مطرح شد

محرومیت از حیاتی‌ترین نیازها حق مردم خوزستان نیست / حق اعتراض به رسمیت شناخته شود و سازوکار اعتراض قانونی فراهم شود / نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و تدوین قوانین حمایتی از زنان و کودکان در برابر خشونت هستیم

۰۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۰ کد : ۳۳۵ تیتر یک اخبار مهم مواضع و بیانیه‌ها
چه سازوکار قانونی برای شنیدن صدای مردم و پیگیری قانونی مطالبات آن‌ها فراهم شده است؟ متأسفانه هیچ‌گونه مجرای قانونی برای اعتراض مدنی مردم وجود ندارد. باید به دور از شعار حق اعتراض قانونی به رسمیت شناخته شود و زیرساخت و سازوکار آن فراهم شود.
محرومیت از حیاتی‌ترین نیازها حق مردم خوزستان نیست / حق اعتراض به رسمیت شناخته شود و سازوکار اعتراض قانونی فراهم شود / نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و تدوین قوانین حمایتی از زنان و کودکان در برابر خشونت هستیم

شب گذشته جلسه شورای سیاست‌گذاری حزب ندای ایرانیان به ریاست دبیر کل حزب و با حضور رئیس شورای مرکزی و اعضای شورای سیاست‌گذاری برگزار شد. در این جلسه مباحث «بحران آب غیزانیه»، «پیام‌های ورود کشتی‌های حامل سوخت ایرانی به ونزوئلا»، «آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع گچساران» و «خشونت خانگی علیه زنان و قتل دلخراش رومینا اشرفی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه دکتر خرازی دبیر کل حزب ندای ایرانیان به ارائه تحلیل خود در خصوص حضور کشتی‌های حامل سوخت کشورمان در ونزوئلا و دیپلماسی نفتی ایران در دریای کارائیب پرداخت. وی تأکید داشت ورود نفت‌کش ایران به آب‌های ونزوئلا و شکستن دو حلقه محاصره سنگین علیه ایران و ونزوئلا به‌رغم تهدیدات و تحریم‌های آمریکا، حکایت از افول هژمونی آمریکا، عزتمندی و اقتدار جمهوری اسلامی دارد، اقتداری که به پشتوانه رشادت‌های سردار حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافع ایران به دست آمده است.

در ادامه جلسه موضوع «بحران آب غیزانیه» در دستور قرار گرفت. اعضای شورای سیاست‌گذاری تأکید داشتند استانی که منابع عظیمی از نفت، گاز، خاک، پتروشیمی، رودخانه‌های پر آب، دسترسی به آب‌های آزاد و بین‌المللی، صنایع فولادی و ذوب‌آهن، توریسم و گردشگری و… دارد، چرا باید درگیر این حجم مشکلات متعدد باشد و مردم از حقوق اولیه زندگی محروم باشند؟ به نوعی که برای حقوق اولیه خود از جمله دسترسی به آب آشامیدنی باید دست به اعتراض بزنند. محرومیت از حیاتی‌ترین نیازها حق مردم خوزستان نیست. اعتراضات اجتماعی سال‌های اخیر خوزستان ناشی از محرومیت‌های این استان هست. مردم خوزستان اعتمادشان را به مسئولان از دست داده‌اند. مسئولین دولتی و مدیران استانی هرچه سریع‌تر برای حل مشکل دسترسی مردم منطقه غیزانیه به آب سالم آشامیدنی، گاز شهری، عدم آنتن دهی تلفن همراه و نبود اینترنت وارد عمل شوند.

در این جلسه مطرح شد که چه سازوکار قانونی برای شنیدن صدای مردم و پیگیری قانونی مطالبات آن‌ها فراهم شده است؟ متأسفانه هیچ‌گونه مجرای قانونی برای اعتراض مدنی مردم وجود ندارد. باید به دور از شعار حق اعتراض قانونی به رسمیت شناخته شود و زیرساخت و سازوکار آن فراهم شود. همچنین محرومیت نگران‌کننده و غیر قابل قبول منطقه غیزانیه بیانگر عدم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت و شرکت‌های نفتی است. شرکت‌های نفتی هیچ‌گاه به شکلی اساسی به مسئولیت اجتماعی خود در قبال غیزانیه عمل نکرده‌اند و شایسته است این موضوع توسط مدعی‌العموم مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه این جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی حزب ندای ایرانیان ضمن ارائه گزارشی در خصوص قتل دل‌خراش رومینا اشرفی خواستار ورود جدی قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قوانین حمایتی از زنان و کودکان شد. کمیسیون فرهنگی اجتماعی تاکید کرد امروز بیش از هر زمانی نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و تدوین و اصلاح قوانین حمایتی از زنان و کودکان در برابر خشونت هستیم. تصویب لوایح «تأمین امنیت زنان» و «حقوق کودک و نوجوان»، گام‌های مهمی برای جلوگیری از تکرار جنایت وحشتناک این‌چنینی می‌تواند باشد. همچنین از قوه قضائیه انتظار می‌رود با برگزاری سریع و دقیق دادگاه با عاملین این قتل برخورد قاطع صورت گیرد.

در خاتمه این جلسه، کمیسیون محیط‌زیست حزب ندای ایرانیان ضمن ارائه گزارشی از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع گچساران و با ابراز تأسف نسبت به نابودی گونه‌های گیاهی و جانوری و آسیب‌های وارد شده به محیط‌زیست، نسبت به احتمال افزایش آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی هشدار داد. با توجه به وقوع تغییرات اقلیمی و افزایش دمای ایران، در آینده ممکن است با افزایش آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها روبرو شویم و انتظار می‌رود مسئولین با آموزش و آگاه‌سازی عمومی، شناسایی مناطق مستعد آتش‌سوزی، افزایش بالگردهای اطفای حریق و تجهیزات لازم، برای مهار، پیشگیری و کنترل آن آماده باشند.

 

کلید واژه ها: حزب ندای ایرانیان خوزستان غیزانیه آتش‌سوزی ونزوئلا رومینا اشرفی بحران زیست محیطی ناکارآمدی سردار سلیمانی