سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی و معاون اجرایی دبیرکل در مصاحبه با انصاف نیوز:
دولت شهامت گرفتن تصمیمات بزرگ را ندارد
وی با بیان اینکه این سوال با این پیش فرض پرسیده میشود که ما عملکرد دولت را مثبت تلقی و فکر میکنیم مشکلاتی که وجود دارد در اختیار دولت نبوده است، گفت: من کلاً با سوالی که این پیشفرض را دارد مشکل دارم.
نور محمدی توضیح داد: بخش عمدهی مشکل اقتصادی کشور به خاطر ضعف دولت است، باوجود ارادتی که به آقای جهانگیری دارم ولی ایشان تنها چیزی را که میتواند به عنوان افسر اقتصادی کشور توضیح بدهد، پذیرفتن ناکارآمدی دولت و عذرخواهی از مردم است.
وی در ادامه افزود: من فکر میکنم تیم اقتصادی کابینه باید به احترام این مردم از کابینه خداحافظی کنند. متاسفانه نه آقای رییس جمهور، نه آقای معاون اول و نه هیچکدام از اعضای کابینه شهامت و شجاعت اعتراف به ناکارآمدیشان را ندارند! حتماً مشکلاتی بیرونی و مشکلات فراتر از دولت هم در این وضعیت فعلی اقتصادی موثر است، ولی ما نمیتوانیم فرتوت بودن، کند بودن، فشل بودن و پیر بودن این دولت را نادیده بگیریم. تنها و مهمترین موضوعی که آقای جهانگیری بخواهد با مردم در میان بگذارد، چرایی وضعیت اقتصادی کشور، وضعیت ارزی و به هم ریختگی اقتصادی کشور است و باید راجع به شرایط بدی که بخش قابل توجهی از آن به دلیل ناکارآمدی همین دولت است توضیح بدهند.
عضو سابق حزب مشارکت در پاسخ به این سوال که «به طور مشخص فکر میکنید ضعف دولت چه هست و چرا نمیتواند چرخ اقتصاد را روی ریلی که باید باشد، بیاندازد؟» گفت: برای اینکه دولت جرات گرفتن تصمیمات بزرگ را ندارد، جرات انجام هیچ کار بزرگی را ندارد و نبود شهامت برای این کار، به خاطر پیر بودن و محافظهکاری بیش از حد دولت است.
نورمحمدی افزود: کشور نیاز به تصمیمات مهم و جدی دارد، که متاسفانه در این دولت این شهامت وجود ندارد که بخواهد این تصمیمات گرفته بشود! مشخصاً من اعتقاد دارم محافظهکاری دولت که ناشی از پیر بودن آن است، دلیل این موضوع است.
نوبخت و سیف بروند
این فعال سیاسی در پاسخ به اینکه به نظرش چه کسانی باید از دولت بروند، گفت: من اگر جای آقای روحانی بودم به احترام افکار عمومی و اقتصاددانان کشور همین فردا رییس بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه را برکنار میکردم نه به خاطر اینکه بگویم رییس بانک مرکزی مقصر است، به خاطر اینکه جامعه از آقای روحانی انتظار اقدام دارد. ایشان باید به مردم و بازار این پیام را بدهد که درد و رنج آنها را شنیده است. نگاهها به آقای روحانی و دولت است.
نورمحمدی در ادامه گفت: تعارف را باید کنار گذاشت. تیم اقتصادی دولت توان مدیریت اقتصاد کشور را ندارد. در حال حاضر کشور هنوز تحریم خاص رسمی نشده است. بانک مرکزی هنوز تحریم نشده است. ذیل بند ۷ شورای امنیت سازمان ملل قرار نداریم و مدیریت کشور چنین وضعی دارد و آقایان همه چیز را وادادهاند. در صورتیکه این تحریمها اتفاق بیفتد این تیم اقتصادی چطور میخواهد عمل کند؟
وی همچنین در پاسخ به این سوال که «فکر می کنید انتظار مردم هم همین موضوع است؟» گفت: در حال حاضر قطعاً مهمترین موضوع کشور، همین است، مهمترین موضوع مردم کوچه و خیابان همین است، بیشتر از تحریم، تورم و غیره، این فضای روانی که در کشور درست شده است، اقتصاد کشور را نابود میکند، اثر روانی تحریمها به نظرم خیلی بیشتر از خودش است.
رقبا داخلی نقشی در بحران سازی ها ندارند
این فعال سیاسی اصلاح طلب دربارهی میزان نقش رقبای داخلی در این وضعیت، گفت: هیچ، رقبای داخلی به معنای کسانی که قدرت را ندارند، دولت قبلی و کسانی که در دولت نیستند، اینها هیچ نقشی ندارند. اگر منظورتان بخشهایی از نظام سیاسی است، حتماً تمام مسوولین کشور از دولت و مجلس و قوه قضائیه و شورای نگهبان وغیره، در این وضعیت شریک هستند ولی اگر منظورتان رقبای انتخاباتی آقای روحانی است، خیر هیچ سهمی در وضعیت فعلی ندارند.