عیسی چمبر عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان:
شورای عالی اصلاح طلبان یک "دورهمی" است/ این شورا احزاب را از میدان خارج کرده/ باید در سازوکاری شفاف، فراگیر و پاسخگو به بدنه اصلاحات مراجعه شود
عیسی چمبر عضو شورای مرکزی و معاون اجرایی حزب ندای ایرانیان در گفت و گو با پایگاه خبری ندای ایرانیان به بررسی وضعیت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان پرداخته که در ادامه مشاهده می کنید:
آقای چمبر شورای عالی سیاستگذاری به چه منظوری تشکیل شد؟
خوب ممکن است یک سری اهداف روی کاغذ بیان شده باشد اما با وجود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که از احزاب اصلاح طلب تشکیل شده و نزدیک به دو دهه قدمت دارد، کارکردی که فراتر از تغییر عنوان می توان برای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان متصور شد، ایجاد امکان تاثیرگذاری اشخاص حقیقی در مناسبات اصلاح طلبان و بویژه در تعیین لیستهای انتخاباتی است.
شما نماینده حزب ندای ایرانیان در این شورا بودید فکر می کنید این شورا چقدر در رسیدن به اهداف خود موفق بوده است؟
اگر هدف شورا، افزایش تاثیرگذاری افراد و کم رنگ شدن احزاب باشد، کاملاً در این هدف موفق شده و عملاً احزاب اصلاح طلب را از میدان خارج کرده است. یعنی عملاً افراد برای اینکه وارد لیست انتخاباتی وارد شوند نیازی نیست که وارد فرایندهای پرزحمت حزبی شوند بلکه ارادت خود را به یک سری افراد اثبات می کنند و "بفرموده" وارد لیستها می شوند. خوب در نتیجه اش یک سری افراد یکشبه وارد لیستها شدند و شد آنچه نباید میشد. احزاب هم روز به روز ضعیف تر شدند چون اصولاً کارکرد آنها حتی در راس اصلاحات زیر سوال است و ارادت سالاری جای حزب را گرفته است.
۳. احزاب انتقاداتی را به نحوه چینش افراد این شورا وارد می دانند؟ نظر شما در مورد ترکیب این شورا چیست؟
گمان می کنم جز "دور همی" عنوان دقیق تری نمی توان به این شورا داد. شورایی که معلوم نیست اعضاء با چه مکانیزمی و با چه وزنی به آن اضافه می شوند؟ تعهدات آنها چیست؟ آورده آنها چیست؟ با چه مکانیزمی پاسخگو هستند؟
راستش وقتی به شیوه تشکیل و کارکرد این شورا دقیق شویم، متوجه می شویم که اصلاح طلبان تن به مناسباتی درون خود داده اند که اصلاحات متعهد به حذف آنها بوده است.
۴. سوال بعدی این است که آیا با شرایط موجود جامعه این شورا کارآمدی دارد؟
اگر منظور معطل گذاشتن احزاب باشد، بله؛ اما اگر هدف پیشبرد اصلاحات باشد، خیر.از اول هم نداشت. به تعبیر شاعر:
ذات نایافته از هستی بخش
چون تواند که بود هستی بخش
شورایی که خودش تن به اصلاحات نداده، چطور می تواند بقیه را اصلاح کند.
۵. انتقادات بسیاری به عدم توانایی برای به تصمیم رسیدن این شورا در انتخابات مجلس مطرح شده شما عملکرد این شورا را در انتخابات مجلس یازدهم چطور ارزیابی می کنید؟
واقعیت آن است که عملکردهای قبلی شورا و مجموعه اصلاح طلبان فضا را به سمتی برد که کلیت اصلاح طلبان و نیز شورا در انتخابات بی نقش بودند و شورا هم هرکاری هم که میکرد تفاوت چندانی در نتیجه نداشت. اما با این وجود شورا در انتخابات سردرگم بود. به علاوه برخی اعضای موثر شورای عالی این پیام را به بقیه دادند که تنها وقتی شورای عالی باید از کاندیداها حمایت کند که کاندیداهای آن احزاب خاص در میدان باشند و در بقیه موارد نباید نقشی داشته باشد.
۶. فکر می کنید با استعفای عارف و موسوی لاری آینده این شورا را چگونه رقم بخورد؟
شورایی که وجود و کارکردش مدتها است زیر سوال است، طبیعتاً با هر رئیسی آینده هم ندارد.
۷. و به عنوان سوال پایانی آیا جایگزین بهتری برای این شورا وجود دارد؟
دارویی که بهتر بود از اول به تن بیمار مناسبات اصلاح طلبان داده میشد، بازگشت به بدنه اصلاح طلبان در قالب سازوکاری فراگیر، شفاف و پاسخگو است که هر حزب به اندازه وزنش در آن رای داشته باشد. ما در ندای ایرانیان، اسمش را پارلمان اصلاحات گذاشته بودیم و مدتها با همراهی چند حزب دیگر پیگیرش بودیم. اما برخی آن را به بهانه های مختلف به تعویق انداختند.
تهیه و تنظیم: سالار احمدی