حسن اکبری عضو هیات داوری و بازرسی حزب ندای ایرانیان:

اعتماد مردم برای رای دادن به یک لیست واحد از دست رفته/ مردم از جناح بندی های مرسوم عبور کرده اند/ دیگر نمی توان با وعده و شعار از مردم رای گرفت

۲۴ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۹ کد : ۳۷۵ اخبار مهم مقالات و یادداشت ها
مدیریت شوراها به عنوان یک رویکرد کلان در حل معضلات شهری و‌ تسهیل قوانین و کاهش بروکراسی در شهرداری ها نقش مهمی را ایفا می کنند. شوراها در صورت نگاه بلند مدت نسبت به امور شهری می توانند نقطه عطفی برای مدیریت مشارکتی در ایران باشند. در کلان شهرهایی مانند تهران برنامه ریزی برای حوادث غیرمترقبه مانند زلزله از اولویت هایی ست که در این مدت مغفول مانده و مردم نیز دورنمایی مثبت از این تغییرات را مشاهده نمی کنند.
اعتماد مردم برای رای دادن به یک لیست واحد از دست رفته/ مردم از جناح بندی های مرسوم عبور کرده اند/ دیگر نمی توان با وعده و شعار از مردم رای گرفت

حسن اکبری عضو هیات داوری و بازرسی حزب ندای ایرانیان در گفت و گو با پایگاه خبری ندای ایرانیان به بررسی وضعیت جناح های سیاسی در دو انتخابات سال جاری پرداخته که مشروح آن را مشاهده می کنید:

 

آقای اکبری همانطور که مستحضرید سال پیش رو دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را در پیش رو داریم بر همین اساس:

 

۱. عملکرد شوراها را چطور ارزیابی کرده و فکر می کنید مردم دوباره به اصلاح طلبان برای اداره شهرها اعتماد می کنند؟

 

مدیریت شوراها به عنوان یک رویکرد کلان در حل معضلات شهری و تسهیل قوانین و کاهش بروکراسی در شهرداری ها نقش مهمی را ایفا می کنند. شوراها در صورت نگاه بلند مدت نسبت به امور شهری می توانند نقطه عطفی برای مدیریت مشارکتی در ایران باشند. در کلان شهرهایی مانند تهران برنامه ریزی برای حوادث غیرمترقبه مانند زلزله از اولویت هایی ست که در این مدت مغفول مانده و مردم نیز دورنمایی مثبت از این تغییرات را مشاهده نمی کنند. اعتماد مردم به رای دادن به یک لیست واحد از یک جناح از دست رفته است و برای شورای شهر در انتخابات پیش رو صرفاً ظرفیت فردی ست که میتواند منجر به پیروزی شود.

 

۲. آنطور که به نظر می رسد سال ۱۴۰۰ با تعدد کاندیداها در هر دو جریان مواجه خواهیم بود، این مساله چه تاثیری در انتخابات ایجاد می کند؟

 

تعدد کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باعث سردرگمی بیشتر مردم خواهد شد، حتی ممکن است این تعدد کاندیداها و تکراری بودن آنها باعث منصرف شدن رای دهندگانی شود که کور سوی امیدی به اصلاح در آینده دارند. با توجه به تغییر نگاه مردم به این دو جناح شرایط بسیار پیچیده شده است، مردم از دو جناح سیاسی اصلی کشور عبور کرده اند، در انتخابات پیش رو، شاید دو جناح بتوانند با معرفی یک کاندیدای مشخص و با ارائه برنامه مشخص و حتی معرفی تیم همراه (هیات دولت) اعتماد از دست رفته را جلب کنند و وارد عرصه انتخابات شوند.

 

۳. اصولگرایان خود را از هم اکنون پیروز انتخابات می دانند، آیا این جریان توانسته در برنامه های خود خواست مردم را نمایندگی کند یا صرفاً به دلیل مشارکت پایین خود را در پاستور می بیند؟

 

اصولگرایان به این جهت خود را پیروز انتخابات می دانند که جناح مقابل از مردم فاصله گرفته و کمتر و کمتر با مردم صحبت می کند. همچنین با عملکردی که دولت تدبیر و امید داشته است و مردم این عملکرد را از اصلاحات و حمایت آنها می دانند طبیعتی ست که خود را پیروز میدان بدانند.

 

۴. عدم مشارکت گسترده در انتخابات مجلس یازدهم سبب شد اصلاح طلبان مجلس را تمام و کمال به رقیب واگذار کنند، با توجه به وضعیت فعلی کشور (عملکرد دولت، وضعیت سیاست خارجی، وضعیت اقتصادی و…) آیا اساساً شانسی برای کاندیدای اصلاحات در انتخابات پیش رو قائل هستید؟

 

اصلاحات با تمام فراز و نشیب هایی که در طول تاریخ خود داشته است اما باز برای مردمی که خواهان سرزمینی توسعه یافته، آزاد و آباد هستند اولویت دارد. دیگر با وعده و شعار نمی توان با مردم ارتباط برقرار کرد و آنها را پای صندوق کشاند، اصلاحات در انتخابات پیش رو نیاز به معرفی کاندیدای اختصاصی با چهره جدید، با سابقه سیاسی و با برنامه کاملاً شفاف و قابل فهم برای عام در امور اداره کشور دارد، کسی که سیاست داخلی را بشناسد و توانایی راهبری داشته باشد، کسی که بتواند شلختگی بوجود آماده در مدیریت کلان سیاسی را با همراهی فعالان و نخبگان سیاسی و غیر سیاسی ساماندهی کند، کسی که تعامل با جریانات مختلف را مد نظر داشته باشد و با توجه به شرایط بین المللی ایران با سیاست خارجی نیز آشنا باشد در این صورت می توان کشور را برای شروع آینده ای پرافتخار در قرن جدید پایه ریزی کرد. معرفی مجدد کاندیدایی که در دولت و یا در مجلس عملکرد خود را نشان داده است بزرگترین ضربه را به بدنه اصلاحات وارد می کند و شکست سنگین دیگری را پس از مجلس متحمل خواهند شد.

 

۵. شورای نگهبان چقدر در کشاندن مردم به پای صندوق آراء تاثیر گذار است؟

 

شورای نگهبان می تواند با اعتماد به چهره های جدید، بروز و با سابقه سیاسی باعث بازیابی امید مردم و در نتیجه مشارکت بیشتر در انتخابات ۱۴۰۰ شود.

 

*تهیه و تنظیم: سالار احمدی

کلید واژه ها: حسن اکبری انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر هیات داوری و بازرسی ندای ایرانیان حزب ندای ایرانیان