در جلسه حزب ندای ایرانیان با حسن روحانی چه گذشت؟
در ابتدای این جلسه، سید شهاب الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان، ضمن تشکر از فراهم شدن فرصت این دیدار، به فرارسیدن دهمین سالگرد تشکیل حزب اشاره کرد و گفت: لازم است اینجا از جناب آقای دکتر صادق خرازی یاد کنیم که از ابتدا و بلکه پیش از تاسیس حزب در کنار و همراه فعالان سیاسی جوان بودند و مردانه همت کردند و پا به پای جوان ترها پای کار حزب و ایده های ندا مایه گذاشت.
حزب ندای ایرانیان، بیشتر حکم یار همدل و یار دوران بی قدرتیِ دوستان را دارد و ما بیشتر همراه ایام مهجوری هستیم؛ به گونهای که در ایام قدرتِ دوستان، بیشتر حمایتِ همراه با نقد دلسوزانه میکنیم و کمتر نزدیک می شویم اما هرکجا انحراف از معیار و شعارها ببینیم تذکر میدهیم و نقد میکنیم.
اعضا حاضر در این جلسه و دوستانِ ندایی دیگرمان اگر فعال سیاسی هستند، حتما قبل از آن هر کدام به پشتوانه توانمندی، دانش و تخصص و تجرم شان در جامعه حضور موفق دارند، از عضو هیات علمی دانشگاه تا فعال محیط زیست، از کارآفرین تا متخصص حوزه پولی بانکی، از مدیر حوزه معدن تا نویسنده و روزنامهنگار...
وی افزود: اعضای حزب ندا در فضای ناامیدی مبتلابه امروز کشور که محصول مشترک همه گروهها و جناحهای کشور است، سخت تلاش میکنند تا به ورطهی خطرناک بیتفاوتی، بیعملی و یأس گرفتار نشوند و این امروز کاری سخت است که مخالفینی جدی در براندازان و افراطیون انقلابی و بخشهایی از جامعه دارد.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان تاکید کرد: این جمع و بقیه اعضای حزب در کشور، خودشان را کنار مردم و مدافع آنان در برابر تبعیضها و سختگیریها و مضایق معیشتی میدانند. ما با آنچه به تشدید ناامیدی و بیعملی منجر شود حتما مخالفیم و روزنهای از امید را نیز رها نخواهیم کرد.
مجید فراهانی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان هم ضمن تشریح اوضاع سیاسی و ابراز نگرانی از یاس و ناامیدی بخشی از مجموعه فعالان سیاسی کشور، خواستار تحرک بیشتر نیروهای میانه رو و ادامه جلسات بزرگان جریان اصلاحات و اعتدال با هدف تحرک بخشی به بدنه فعالان تحول خواه کشور شد.
در ادامه معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان به ارایه گزارشی در خصوص فعالیت های حزب در حوزه های سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی پرداخت. وی در این گزارش تاکید کرد حزب ندای ایرانیان تلاش کرد به عنوان دیده بانی دلسوز، روندها و اتفاق های کشور را رصد کرده و قبل از وقوع بحران، هشدار به موقع صادر کند. به طور مثال چند ماه قبل از فوت مرحوم امینی، حزب ندا در بیانیه ای نسبت به برخوردهای گشت ارشاد هشدار داد و شفاف گفت پیش بینی ما با ادامه روند فعلی بحرانی جدی در آینده نزدیک هست و لذا به طور مشخص از وزیر محترم کشور خواستیم دستور توقف فعالیت گشت ارشاد را صادر کند ولی این هشدار شنیده نشد.
معاون سیاسی حزب ندای ایرانیان با تاکید بر اینکه طی مدت اخیر سعی کردیم ندای مردم باشیم و درگیر دعواهای حیدری و نعمتی نشویم گفت: با وجود همه فراز و نشیبها و کامیابیها و ناکامیها، افتخار میکنیم همچنان به همان شعار روز اول تشکیل حزب یعنی «تعامل و مدارا، اصلاحات گام به گام و توسعه پایدار» پایبندیم و راهحل گرفتاریها را حرکت در این مسیر میدانیم.
در ادامه کاوه قدیری، معاون اجرایی دبیرکل گفت: ما که امروز اینجا هستیم یعنی اولا دلبسته و نگران ایران ایم و ثانیا هنوز امیدواریم و معتقد به اینکه تغییر باید از داخل و در چارچوب قانون اساسی صورت بپذیرد اما متاسفانه این جمع امیدوار هر روز کوچکتر می شود و شاید ما آخرین آنها باشیم.
وی افزود: آقای روحانی اگر به دنبال تغییر و اصلاح در چارچوب قانون اساسی باشیم این تغییر تنها یک روش برای اعمال دارد و آن «انتخابات» است، اما حقیقتا این روزها بخش تغییر خواه جامعه امید چندانی به آن ندارند به همین دلیل از همراهی با افرادی که صحبت از تغییر از طریق صندوق رای می کنند دوری میکند.
قدیری با بیان اینکه امروز جامعه از خودش سوال میکنه دستاوردش از اعتماد در خرداد 76 یا خرداد 92 چه چیزی بوده است؟ گفت: شهروندان وقتی به این مسیر امیدوار میشوند که احساس کنند حضورشان در این عرصه برای بهبود اوضاع مملکت و آینده خود و عزیزانشان اثر گذار است. اگر ما میخواهیم جامعه را در این مسیر با خود همراه کنیم، راهش این است که این احساس در شهروندان به وجود بیاد که «انتخابات معنادار است.» در این مسیر تحول خواهان باید به طور شفاف برای جامعه تشریح کنند در صورت پیروزی در انتخابات چه برنامه ای داشته و تغییرات را از چه مسیری میخواهند دنبال می کنند که دستاوردی داشته باشد.
معاون اجرایی حزب ندای ایرانیان در خاتمه خطاب به رئیس دولت دوازدهم گفت: همه دلسوزان ایران باید به طور شفاف و صریح با جامعه و «سوالات سخت» مردم مواجه شوند. راه عبور از این وضعیت و جلب اعتماد جامعه؛ بیان صریح و شفاف مسائل، مواجه با سوالات سخت مردم و گفتگو صادقانه و بدون لکنت با شهروندان است.
در ادامه سخنگوی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه ما برای نجات کشور چاره ای نداریم جز این که دست همه نیروهای عاقل و معتقد به علم را بفشاریم و با هم برای نجات کشور همراه شویم گفت: اگر قرار بر شرکت در انتخابات باشد، مرز بندی انتخابات در دوگانه جدیدی رقم خواهد خورد که یک طرف عقلانیت و علمگرایی قرار دارند. در طرف مقابل افراط و شبه علم گرایی قرار خواهد داشت.
سعید نورمحمدی افزود: امروز که خدمت شما هستیم متاسفانه در بین جریانات مختلف کشور، یک اجماع در مورد عدم مشارکت حداکثری و عدم حضور اکثریت مردم در پای صندوق رای وجود دارد. از یک طرف نیروهای برانداز خارج از کشور با رسانه های قدرتمندی که دارند، مدام در حال دمیدن بر ناامیدی مردم هستند و در طرف دیگر جریانات انقلابی و ارزشی نما هستند که حضور اکثریت مردم در پای صندوق را مرگ خود میبینند و با ابزارهای مختلف در حاکمیت مثل ابزار رد صلاحیت رقبا، تلاش می کنند مشارکت در حوزه طرفداران آنها باشد و به جای انتخابات پر شور، یک انتخابات با نتیجه مطمئن رقم بخورد.
وی با بیان اینکه متاسفانه بخشی از فعالان اصلاح طلب هم دچار انفعال شده اند و تمایلی به حضور در انتخابات ندارند گفت: به نظر می رسد در این مقطع عموم شهروندان هم به خاطر بی مهری هایی که در سالهای گذشته دیدند، ناامید از هر تغییری هستند و تمایلی به حضور ندارند. در این میان گروه های بسیار محدودی مثل حزب ندای ایرانیان در اقلیت کامل هستند که همچنان به تاثیر حضور مردم در پای صندوق و کنترل افراطی گری، باور و امید دارند.
سخنگوی حزب ندای ایرانیان با انتقاد از انفعال و بی برنامگی جبهه اصلاحات و بردن فضا به سمت عدم کاندیداتوری اصلاح طلبان پیشنهاد داد: با توجه به اینکه لیستی از چهره های معقول و خوشنام در حوزه های مختلف انتخاباتی، وجود ندارد لازم است یک دبیرخانه یا دفتر مشترک بین احزاب و گروه های همفکر و بزرگان جریان اعتدال شکل بگیرد تا آمادگی و هماهنگی های لازم برای تصمیم گیری در خصوص انتخابات انجام شود.
وی در خاتمه ضمن دعوت از حجت الاسلام حسن روحانی و روحانیون خوشنامی همچون حسن خمینی، محقق داماد و مجید انصاری و سایرین برای ثبت نام در انتخابات خبرگان گفت: از شما انتظار داریم برای انتخابات خبرگان فعال شوید و در کنار آقای خمینی و خاتمی نقش محوری برای انتخابات خبرگان بر عهده بگیرید.
رئیس دفتر سیاسی حزب ندای ایرانیان، دیگر فرد حاضر در جلسه بود که به توصیف فضای سیاسی و اجتماعی کشور پرداخت و با بیان اینکه نبود افق روشن، «جامعه بی رویایی» را برای شهروندان شکل داده گفت: متاسفانه در سالهای گذشته، فضای جامعه مدنی شامل انجمن ها، تشکل ها و احزاب در حال نحیف تر شدن بوده و مجموعه نیروهای تحول خواه کشور نیز پراکنده تر شده و احساس عمومی بدنه طبقه متوسط جامعه این است که جریان میانه رو حرف تازه ای برای گفتن نداشته و سران این جریان نیز دچار رخوت و سکوت شده اند.
سجاد سالک گفت: متاسفانه جریان انقلابی هر روز بی پرواتر و انحصارطلب تر از گذشته عمل میکند و حالا به جایی رسیده اند که وقیحانه میگویند: مملکت متعلق به حزب اللهی ها است.
وی با انتقاد از برخی مدیران دولت گذشته که همیشه زبان الکنی در دفاع از دستاوردهای دولت اعتدال داشتند، سکوت امروز آنها در قبال اتهامات و فضاسازی های صاحبان تریبونهای انقلابی را هم مورد نقد قرار داد و خواستار پاسخگویی، تبیین و تشریح موضوعاتی شد که به طرز غیرمنصفانه ای مورد اشاره جریان تندرو قرار می گیرد.
فاطمه شفیعی رئیس دفتر محیط زیست حزب ندا هم در سخنانی خطاب به حجت الاسلام روحانی گفت: اگرچه دولت حضرتعالی اولین دولتی بود که از همان ابتدای ورود به انتخابات در دوره یازدهم ریاست جمهوری به تدوین منشور و برنامه محیط زیست اقدام کرد اما ما در دولت شما نیز شاهد دو نوع رویکرد به محیط زیست بودیم؛ چنانکه رویکرد دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم به توسعه نسبت به محیط زیست گرایش بیشتری نشان داد.
وی افزود: ما دغدغه مندان محیط زیست معتقدیم محیط زیست فراتر از هر دولت و سیاستی باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد؛ به خصوص در وضعیت فعلی و با بحرانهای کنونی شاهدیم که موضوعاتی همچون کمبود منابع آب شیرین، فرونشست زمین، خشک شدن تالابها، خشک شدن دریاچه ارومیه و آلودگی هوا خود را وارد زندگی روزمره بسیاری از مردم کرده است. در نتیجه می توان گفت که متاسفانه با سیاستگذاری های غلط، نه به توسعه دست یافته ایم و نه محیط زیست مان را حفظ کرده ایم.
در ادامه، پیمان خواجوی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه اصلاح طلبان میبایست در برابر تحمیل انفعال چه از طرف نیروهای هم سو و چه از سوی جریانهای برانداز مقاومت کنند گفت: یک جریان سیاسی در بلند مدت نمی تواند اپوزسیون باشد و این اتفاق در صورت وقوع، به ریزش بدنه عملیاتی و اجرایی اصلاح طلبان منجر خواهد شد.
همچنین علی ابراهیمی دیگر عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه اصلی ترین بحثی که در اصلاحات وجود دارد، اعتقاد به تغییر و تعهد به قرار است خطاب به رئیس دولت یازدهم و دوازدهم گفت: شما در سال92 به درستی مشکل و معضل کشور را تشخیص دادید و برای اصلاح و بهبود وضعیت تلاش کردید که مورد تائید مردم هم بود. حالا برای حفظ و ادامه آن مسیر درست، نیازمند به جذب نسل نوجوان و جوان هستیم.
وی در خاتمه افزود: باید ضمن پذیرش اشتباهات گذشته و تعهد به تغییر و تعهد به قرار، برای جذب نسل جدید قدم برداشت و آن ها را همراه کرد و این میسر نخواهد شد مگر اینکه اصلاحاتی که این قشر خواهان آن هستند را مطالبه و برای تغییر اقدام کرد.