نامه دبیرکل حزب ندای ایرانیان به رییس قوه قضائیه در انتقاد به اعلام جرم علیه روزنامه اعتماد
به نام خدا
حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای محسنی اژهای
رئیس محترم قوه قضائیه
با سلام و احترام؛
استحضار دارید که روز گذشته دادستان تهران به بهانه انتشار دستورالعمل وزیر کشور در خصوص موضوع حجاب و ابلاغ وظایف حجاببانیِ دستگاههای مختلف، علیه روزنامه اعتماد اعلام جرم کرده است. حزب ندای ایرانیان در انجام وظایف خود در دیدهبانی جامعه مدنی لازم می داند موارد زیر را با حضرتعالی در میان گذارد:
۱- سال گذشته در ادامه روند اشتباه، غیر عقلانی، ضد انسانی و غیر شرعی گشتهای ارشاد یکی از دختران این سرزمین مظلومانه جان باخت. اگرچه نهادهای رسمی هیچگاه درگذشت مرحومه مهسا امینی را مرتبط با گشت ارشاد ندانستند، اما افکار عمومی و هیچ عقل سلیمی باور نکرد فشار روانی وارد شده به این دختر موجبات این حادثه تلخ را فراهم نکرده باشد.
۲- هزینه های سنگین و غیر قابلِ کتمان گشتهای ارشاد بر هیچکس از جمله حضرتعالی پوشیده نیست. تذکرات پی درپی دلسوزان، گروههای مدنی و برخی نمایندگان مجلس نیز اثری نبخشید و وزیر کشور بر ادامه این روند ناصواب پافشاری کرد و کشور را آبستن اعتراض دختران و پسرانی کرد که این گشتها آنها را به ستوه آورده بود. حزب ندای ایرانیان ۴ ماه پیش از آن حادثه تلخ در بیانیهای خطاب به وزیر کشور خواستار توقف گشتهای ارشاد شد. اما مواجهه غیرقابل توجیه وزیر کشور در برابر جامعه و بیتوجهی به خواست مردم تبعاتی را برای کشور و مردم ایجاد کرد که هرگز جبران نمیشود.
۳- آنچنان که منتشر شده متاسفانه وزیر کشور در بدعتی خطرناک و به دور از چشم مردم شریف ایران دستورالعملی را در مورد استقرار حجاببانها به صورت محرمانه صادر کرده و بعد در پاسخ به سوال خبرنگاران با اظهاراتی خلاف واقع اظهار بی اطلاعی میکند. نامه محرمانه وزیر توسط یک رسانهی مسئول منتشر میشود و به جای برخورد با وزیر، علیه رسانه اظهار جرم میشود.
۴- جناب آقای اژهای از شما به عنوان قاضی القضاتِ مجتهدی که وظیفه پاسداریِ عدالت دارید و مسوولِ رسیدن حق به حقدار هستید، سوال می کنیم دروغ گناهی بزرگتر و نابخشودنی تر است یا بی حجابی؟ دروغگوییِ یکی از مقاماتِ سیاسی کشور یا شال نداشتنِ یک دختر، کدام یک بنیانهای یک جامعه را مانند موریانه سست میکند و بی اعتمادی را بیشتر دامن میزند؟ آیا امثال آقای وزیر از خود پرسیده اند که به دلیل همین برخوردها و رفتارها نیست که جوانان هرروز از دین گریزان شده و دیگر به آنان گوش نمی دهند؟
۵- بر اساس ماده ۱۱ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات «هر مصوبه و تصمیمی که موجد حق یا تکلیف عمومی است قابل طبقه بندی به عنوان اسرار دولتی نمی باشد و انتشار آنها الزامی خواهد بود.»
آیا دستگاه قضا همانقدر که بر تخلف رسانهها حساسیت نشان میدهد بر عملکرد وزیر کشور نیز همانقدر و بلکه بیشتر حساس هست؟ و آیا بررسی کرده چنین بخشنامهای صادر شده و چرا وزیر کشور به خود اجازه داده است بر خلاف قانون به دور از چشمِ مردم اقدام به صدور منویات خود در قالب دستورالعمل محرمانه نماید و بدتر از آن، در مصاحبه ای به کتمانِ عملِ خود بپردازد؟
۶- جناب آقای اژهای! چنانچه تا کنون نیز از شما سراغ داشتهایم، و میدانیم رضایت افکار عمومی برایتان اهمیت دارد، انتظار داریم ضمنِ دستورِ بررسی دقیق و عادلانه و رفع اتهام از روزنامه اعتماد، درباره غیرقانونی بودن ابلاغ آن بخشنامه و بعد سخنانِ خلاف واقع وزیر کشور در تکذیبِ آن بخشنامه، تحقیق و افکارِ عمومی کشور را قانع نمایند. باز هم هشدار میدهیم پاک کردن اقدامات غیرقانونی و گفتارِ خلافِ یک مقام مسئول با اعلام جرم علیه یک رسانه تنها و تنها سببِ از بین بردن اعتماد و پشتوانه مردمی خواهد شد. همان پشتوانهای که از نگاهِ رهبر انقلاب تدام بخش جمهوری اسلامی است و همان مردمی که سرمایه اصلی کشورند.
از جنابعالی مصرانه تقاضا داریم ضمن تذکر به دادستان تهران تمهیدی بیندیشید احدی جرأت مسدود کردنِ فضای روشنگری مسوولانه رسانه ها را پیدا نکند و افکار عمومی بیش از پیش مسأله دار نشود.
حزب ندای ایرانیان
۶ تیرماه ۱۴۰۳